فک رهن توسط دفترخانه دیگر

فک رهن توسط دفترخانه دیگر

اگر به دنبال اطلاع از هزینه فک رهن وام مسکن در دفترخانه هستید، حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. اطلاع از انواع سند رهنی و مراحل فک رهن سند در دفترخانه به کمک وکیل ملکی در ادامه با ما همراه باشید.

پیشنهاد ویژه: برای دریافت مشاوره رایگان می توانید از خدمات بهترین وکیل بانکی و وکیل ملکی تهران استفاده کنید. 02188939832 – 09127654109

رهن چیست

فرض کنید شما قصد خرید خانه یا ماشین یا هر وسیله دیگری دارید ولی پول کافی برای خرید را ندارید. در این حالت شما می توانید خود آن خانه را در رهن بانکی که قصد وام گرفتن از آن را دارید قرار دهید تا زمانی که کل مبلغ را تسویه نمایید. یا خود ماشین را در رهن شرکتی که ماشین را خریداری نموده اید قراردهید.

یا قصد قرض گرفتن پول از شخصی را دارید و ماشین یا خانه خود را در رهن آن شخص قرار میدهید. در این آموزش ما فک رهن ملک را به شما آموزش خواهیم داد. چراکه فک رهن ماشین نیازی به مراجعه به دفترخانه ندارد.

9 نکتۀ حقوقی مهم دربارۀ رهن

  1. در بعضی قراردادها و عقودی که در قانون مدنی آمده است، شرط است که مال به طرف مقابل تسلیم بشود. عقد رهن هم جزو این قراردادهاست و مال حتماً باید به رهن گیرنده یا طلبکار تسلیم شود.
  2. اگر مالی به‌عنوان رهن یا ضمانت به کسی داده شود، بدهکار همچنان مالک آن است. بنابراین می‌تواند آن را اجاره دهد.
  3. اگر بدهکار بخواهد مالی را که در رهن است بفروشد، باید موافقت طلبکار را جلب کند. البته بدهکار هر زمان که خواست می‌تواند با پرداخت بدهی، وثیقه و رهن خود را آزاد کند.
  4. مالی که رهن یا ضمانت داده می‌شود، باید قابل مشاهده و لمس باشد. فرض کنید فردی که به کسی بدهکار است، از نفر سومی طلبکار باشد. او در این شرایط نمی‌تواند آن طلب را به‌عنوان ضمانت یا رهن در نظر بگیرد. چون آن طلب در حال حاضر قابل مشاهده و لمس نیست. حتی حق سرقفلی مغازه هم به دلیل قابل رؤیت نبودن، نمی‌تواند وثیقه یا ضمانت باشد.
  5. در صورتی که طلبکار بدهی‌اش را نپردازد، طلبکار می‌تواند طلبش را با فروش وثیقه یا ضمانت وصول کند.
  6. عقد رهن قراردادی است که به سبب وجود دین یا بدهی بسته می‌شود. بنابراین هر زمان که طلب یا دین پرداخت شود یا از بین برود، رهن و ضمانت هم معتبر نخواهد بود.
  7. امکان فسخ قرارداد رهن بعد از امضا شدن برای طلبکار وجود دارد. اما بدهکار نمی‌تواند به‌صورت یک طرفه و بدون موافقت طلبکار قرارداد را فسخ کند.
  8. بدهکار علاوه بر مال خود، می‌تواند مال شخص دیگری را هم به‌عنوان رهن به طلبکار بدهد. البته برای این کار باید رضایت آن شخص را بگیرد. به این نوع رهن، رهن عاریه‌ای گفته می‌شود.
  9. اگر چند نفر در یک مال شریک باشند (اصطلاحاً مال مشاع باشد) هر کدام از آنها می‌توانند سهم خود را به رهن بگذارند.

فک رهن چیست

حالا که معنی رهن را فهمیدیم معنی فک رهن برای ما روشن شد. فک رهن یعنی مبلغی که به هر طریق از در رهن بردن خانه یا ماشین خود به دست آورده اید را تسویه کنید و مورد رهن را از رهن خارج کنید.

رایج ترین حالت رهن، وام گرفتن از بانک خصوصا بانک مسکن می باشد. که در این حالت خریدار با مراجعه به بانک مسکن و اعلام اینکه قصد خرید خانه ای را دارد درخواست وام می نماید.

برای انجام فک رهن ابتدا به بانک مربوطه مراجعه فرمایید و نامه فک رهن را دریافت نمایید سپس بانک مربوطه نامه فک رهن را به شما تحویل میدهد که باید نامه و سند را تحویل دفترخانه ای که سند رهنی در آنجا تنظیم شده است دهید.

دفترخانه پس از دریافت نامه اقدام به تنظیم فسخ سند یا فک رهن می نماید و در تاریخ مشخصی که از طرف بانک مشخص میگردد، نماینده بانک جهت امضای فک رهن یا فسخ سند به دفترخانه مراجعه می نماید. (که در این حالت حضور مالک در دفترخانه ضروری نیست)

سپس دفترخانه با درج این موضوع در سند مالکیت و اعلام به سازمان ثبت اسناد و املاک اقدام به فک رهن سند می نماید.

بنا به درخواست مالک دفترخانه می تواند سند مالکیت را جهت تعویض و دریافت سند تکبرگی جدید به سازمان ثبت اسناد و املاک ارسال نماید.

برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله مراحل فک رهن سند در دفترخانه را مطالعه کنید.

همه چیز درباره فک رهن و قوانین مربوط به آن

اگر شما هم قصد خرید خانه با استفاده از تسهیلات بانکی را داشته‌اید، اصطلاح فک رهن به گوشتان خورده است. هر بانکی در ازای تسهیلات و وام‌هایی که به مشتریان خود می‌دهد، ضمانت‌های مشخصی در نظر می‌گیرد. مثلاً برای بعضی وام‌ها باید ضامن مورد تأیید داشت و برای برخی دیگر باید سفته ارائه کرد. ضمانتی که بانک برای وام‌های مسکن در نظر می‌گیرد، رهن سند خانه‌ای است که دریافت‌کنندۀ وام قصد خریدش را دارد.

فرض کنید شما می‌خواهید با کمک وام مسکن یکم، خانه‌ای را خریداری کنید. هنگام انتقال سند در آن قید می‌شود که ملک تا زمان پرداخت کامل اقساط وام، به‌عنوان ضمانت در رهن بانک است. همچنین اگر اقساط وام تسویه نشود، بانک حق تصرف خانه را خواهد داشت.

حال اگر بخواهیم خانه‌ای را که هنوز در رهن بانک است و اقساطش تسویه نشده بفروشیم، چه باید بکنیم؟ اصلاً امکان خرید یا فروش چنین خانه‌هایی وجود دارد؟ برای پاسخ دادن به این سؤالات، آشنایی با مفهومی به نام «فک رهن» و جزئیات آن ضروری است.

موارد فک رهن کدامند؟

قانون در خصوص فک رهن صراحتا اشاره‌ای نداشته است. ولی با رجوع به منابع قانونی دیگر درمی‌یابیم که موارد فک رهن کدام است:

  1. نخستین مورد فک رهن هنگامی است که مدیون، طلب خود را پرداخت نماید؛ در حقیقت با پرداخت دین قرارداد رهن فک می‌گردد.
  2. مورد دوم فک رهن مختص به زمانی می‌باشد که هر یک از طرفین قرارداد جهت فسخ عقد رهن اقدام نمایند.
  3. سومین مورد که شرایط فک رهن را به وجود می آورد، فسخ قرارداد رهن از جانب رهن گیرنده می‌باشد.
  4. مورد بعدی موقعی که مال مورد رهن بنا به عللی همچون آفت به صورت کلی از میان برود. ۵) از دیگر موارد فک رهن موقعی می‌باشد که ذمه رهن دهنده به علتی نظیر ابراء از بری گردد.

چه راه‌هایی برای فک رهن وجود دارد؟

به طور کلی برای فک رهن‌ها چهار راه وجود دارد:

  • بدهکار بدهی خود را به‌طور کامل پرداخت کند.
  • طلبکار از دریافت طلبش منصرف شود و آن را به طور کامل ببخشد.
  • طلبکار از دریافت ضمانت و رهن منصرف شود و آن را آزاد کند.
  • مال در گرو (مرهونه) از بین برود.

نکتۀ مهم: مکانی که به‌عنوان رهن در اختیار طلبکار است، حکم امانت را دارد. بنابراین او بعد از اتفاق افتادن هر کدام از این سه مورد، باید مال را آزاد کند.

چطور می‌توانیم بفهمیم که یک ملک در رهن است؟

ممکن است شما بخواهید ملکی را اجاره کنید یا بخرید. یکی از موارد مهمی که در هنگام خرید و اجارۀ خانه باید به آن توجه کرد، آزاد بودن سند است. برای اینکه مطمئن شوید سند خانه در رهن کسی یا بانک نیست، باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید. این دفترخانه‌ها می‌توانند وضعیت سند را استعلام و به شما اعلام کنند. توصیه می‌شود به دلیل جلوگیری از بروز مشکلات بعدی، خانه‌هایی را که در رهن بانک هستند نخرید.

چرا باید خانه‌ای را که در ضمانت بانک است فک رهن کنیم؟

اگر قصد داشته باشید خانه‌ای را که در رهن بانک است معامله کنید، فک رهن ضروری خواهد بود. براساس قوانین، معاملۀ خانه بدون فک رهن به ضرر منافع بانک است. در نتیجه اگر پیش از معامله سند را آزاد نکنید، بانک می‌تواند به جرم کلاهبرداری از شما شکایت کند.

نکات حقوقی مهم در نحوه فک رهن اسناد بانکی

  • ابتدا بهتر است خریداران اقدام به خرید خانه هایی نمایند که در رهن بانک نمی باشد و همچنین فروشندگان ابتدا از بانک فک رهن کرده و اقدام به فروش نمایند.
  • خریداران باید توجه داشته باشند پس از خرید مقدار اقساط باقی مانده باید از مبلغ کل پرداختی به مالک کسر گردد.
  • این قبیل معاملات به صورت کفالتی می باشد به گونه ای که به خریدار کفالت داده می شود پس از اتمام اقساط بانکی ملک به نام او درآید.
  • توصیه می شود به هنگام خرید ملکی که در رهن بانک است ابتدا با یک وکیل قرار داد ملکی مشورت نمایید زیرا می تواند از بسیاری از مشکلات در آینده شما را آگاه سازد.

آیا امکان خرید و فروش خانه‌ای که فک رهن نشده وجود دارد؟

در آگهی‌های فروش بعضی از فروشندگان قید می‌کنند که خانه «وام دار» است. معنای این عبارت این است که خانه با وام خریداری شده و سند آن در رهن بانک است. در چنین مواقعی مبلغ وام هنگام معامله از قیمت خانه کم می‌شود. اما به دلیل فک رهن نشدن این خانه، امکان اینکه سند آن به نام مالک جدید بشود وجود ندارد. این معامله‌ها معمولاً به صورت قولنامه‌ای و با وکالت انجام می‌شود. فروشنده در هنگام معامله به خریدار وکالت می‌دهد که هر وقت اقساط وام تسویه شد، بتواند خانه را به نام خودش بزند.

ریسک معاملاتی که سندشان فک رهن نشده بالاست و مشکلات حقوقی زیادی دارد. بنابراین در زمان انجام چنین معامله‌هایی باید دقت زیادی داشت. فروشنده می‌تواند چنین خانه‌ای را از طریق قولنامه هم‌زمان به چندین نفر بفروشد و کلاهبرداری کند. اگر قصد خرید یک خانۀ وام دار را دارید، بهتر است تمام مراحل معامله را تحت نظارت یک وکیل متخصص پیش ببرید.

چطور می‌توانیم خانه را از رهن بانک درآوریم؟

برای اینکه بتوانیم ملکی را که در رهن بانک است بخریم یا بفروشیم، باید آن را فک رهن کنیم. تا زمانی که سند خانه آزاد نشده باشد، نمی‌توان آن را معامله کرد. برای این کار دو راه وجود دارد: تسویه حساب کامل (پرداخت کامل اقساط وام) و سپرده گذاری در بانک.

  • سپرده‌گذاری
  • تسویه حساب (پرداخت کامل اقساط وام)
  • سپرده‌ گذاری در بانک‌ها

سپرده‌گذاری

در این شیوه درخواست کننده با مراجعه به بانک، مقدار مانده بدهی وی محاسبه می‌گردد و مبلغی نزدیک به ۱۱۰ درصد این مانده بدهی در بانک از طریق درخواست کننده سپرده‌گذاری می‌شود و به این ترتیب ملک از رهن بانک بیرون می‌آید.

با این‌حال نا گفته نماند که پس از سپرده‌گذاری فرد می‌بایست همچنان اقساط وام خود را پرداخت کند و تا موقع اتمام یافتن این اقساط، حق برداشت مبلغ سسپرده‌گذاری را نخواهد داشت.

لازم به ذکر است که بانک بابت وجه سپرده‌گذاری شده به صاحب سپرده سود پرداخت می‌کند که این سود برابر با حداکثر نرخ سود مجاز می‌باشد، فرد می‌تواند با همین سود اقساط وام خود را پرداخت نماید.

تسویه حساب (پرداخت کامل اقساط وام)

اولین راه فک رهن، تسویه حساب با بانک و پرداخت کامل اقساط است. زمانی که تصمیم به فروش خانه‌ای که با وام خریده‌اید می‌گیرید، قطعاً چند قسط از وام را پرداخته‌اید. بنبراین می‌توانید بقیۀ اقساط را هم پرداخت و با بانک تسویه کنید. برای این کار می‌توانید به بانک بروید و درخواست تسویه حساب وام مسکن را ارائه کنید. بانک میزان بدهی اصلی شما را محاسبه و اعلام می‌کند. پس از آن شما می‌توانید با پرداخت یک جای اقساط باقیمانده، سند را از رهن بانک آزاد کنید.

سپرده‌ گذاری در بانک‌ها

روش سپرده‌گذاری را چند سالی هست که بعضی از بانک‌ها اجرا می‌کنند. بانک مسکن هم به‌طور ویژه از طریق طرحی به نام طرح رها، امکان این سپرده‌گذاری را فراهم کرده است. شما در این طرح می‌توانید بعد از محاسبۀ باقیماندۀ بدهی، مبلغی معادل 110 درصد آن را در بانک سرمایه‌گذاری کنید. بعد از این کار، سند شما از رهن بانک آزاد خواهد شد.

نکتۀ مهم: در طرح رها شما باید تا زمانی که اقساط وام تمام می‌شود، آن را پرداخت کنید. پیش از پرداخت تمامی اقساط، شما نمی‌توانید مبلغ سپرده را از حسابتان خارج کنید. البته بانک در ازای این سپرده معادل بیشترین نرخ سود مجاز مصوب را به شما خواهد داد. شما هم می‌توانید از مبلغ سود سپرده برای پرداخت اقساط استفاده کنید.

پیشنهاد ویژه: برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله دریافت ضمانت نامه بانکی با سفته را مطالعه کنید.

برای فک رهن روش سپرده‌ گذاری بهتر است یا تسویه حساب؟

جواب این سؤال بستگی به موقعیتی دارد که شما در آن هستید. اگر تعداد کمی از اقساط وام را پرداخت کرده‌اید، بهتر است با بانک تسویه حساب کنید. اما چرا بهتر است این کار را بکنید؟ بدهی شما به بانک دو بخش دارد: اصل بدهی و سود باز پرداخت. در اقساطی که شما می‌پردازید، نسبت اصل بدهی و سود باز پرداخت یکسان نیست. به عبارت دیگر در اقساط اولیه، سهم سود بازپرداخت بالاتر است. به مرور و با پرداخت اقساط بعدی، از سهم سود باز پرداخت کم و به اصل بدهی افزوده می‌شود. اما اگر بخواهید در همان اقساط اول تسویه حساب کنید، فقط اصل بدهی‌تان را خواهید پرداخت. در این صورت شما با پرداخت سودهای باز پرداخت بیشتر ضرر نمی‌کنید و با پرداخت اصل بدهی، سند فک رهن می‌شود.

ممکن است شما بخش زیادی از اقساط وام را پرداخت کرده باشید. بنابراین شما تا اینجا مبلغ زیادی را بابت سود باز پرداخت داده‌اید، درحالی که اصل بدهی‌تان تغییر زیادی نکرده است. در چنین شرایطی اگر بخواهید تسویه حساب کنید، باید مبلغی حدود بدهی اولیه را بپردازید. بنابراین در این وضعیت انتخاب روش سرمایه‌گذاری برای شما به‌صرفه‌تر از تسویه حساب خواهد بود.

دعوای فک رهن چیست و چه زمانی مطرح می‌شود؟

در بعضی مواقع طلبکار به دلایل مختلف بعد از پرداخت بدهی هم فک رهن نمی‌کند. در چنین مواقعی شخص راهن (بدهکار سابق) می‌تواند با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی دادخواست الزام طلبکار به فک رهن را تنظیم کند. برای تنظیم شدن این دادخواست، ارائۀ این مدارک الزامی است:

  • کپی سند رهنی
  • کپی قرارداد رهنی
  • کپی اسناد پرداخت بدهی‌ها و تسویه حساب

نکتۀ مهم: تمامی مدارکی که به دادخواست پیوست شده‌اند، باید مهر کپی برابر اصل داشته باشند.

دعوای فک رهن چه انواعی دارد؟

دعوای فک رهن در قانون به دو شکل مطرح می‌شود: مستقل و الزام به تنظیم سند.

  • دعوای فک رهن مستقل
  • الزام به تنظیم سند رسمی

دعوای فک رهن مستقل

در این مورد رهن دهنده مال خود را در اختیار شخص ثالثی مثل بانک قرار می‌دهد. به موجب این قرارداد رهن دهنده تعهد می‌کند مال او تا زمان پرداخت بدهی در گرو شخص ثالث بماند. اگر فک رهن با وجود پرداخت کامل بدهی‌ها انجام نشده باشد، فرد می‌تواند دعوای الزام به فک رهن را مطرح کند. همچنین می‌تواند درخواستی مبنی بر دریافت خسارت و اجرت المثل ایام عدم فک رهن را نیز تنظیم کند.

الزام به تنظیم سند رسمی

سازندگان یک ملک ممکن است قبل از فروش آن را در گرو وام قرار دهند و وام بگیرند. در چنین شرایطی آنها فقط می‌توانند با قولنامه ملک خود را به خریداران بفروشند. در این حالت فروشنده تعهد می‌کند که به محض فک رهن، سند رسمی را به نام خریدار کند. اگر فروشنده این کار را نکرد، خریدار می‌تواند دادخواستی مبنی بر الزام او به تنظیم سند رسمی تنظیم کند.

فک رهن چقدر طول می کشد؟

با اینکه گفته می‌شود، روند خرید و فروش آپارتمان آسان گردیده، ولی به‌منظور نقل و انتقال افراد می‌بایست هفت خوان سختی را پشت سر گذارند.

افراد جهت خرید یا فروش آپارتمان نخست به بنگاه مراجعه می‌کنند. پس از این مرحله می‌بایست برای دریافت کد رهگیری اقدام کنند.

در مرحله بعد اصولا در بنگاه در مبایعه نامه درج می‌گردد که طی مدت ۳۰ الی ۴۰ روز بایستی معامله قطعی و انتقال رسمی سند صورت گیرد و چنانچه خریدار یا فروشنده از مهلت تعیین شده تجاوز کند، جریمه سنگینی باید پرداخت کند و یا اینکه کلا معامله به هم می‌خورد.

لیکن مراحل پیچیده بعدی یعنی مراجعه به محضر ثبت اسناد رسمی چنان پیچیده و زمان‌بر است که بدون آنکه خریدار و یا فروشنده اراده‌ای داشته باشند، گاها از این مهلت مقرر مدتی فراتر می‌رود و آن هنگام است که خریدار یا فروشنده مدعی خسارت می‌شوند و یا به‌طور کامل معامله را به هم می‌زنند.

با این‌حال چنانچه آپارتمان تسهیلات مسکن داشته باشد، تقریبا ۱ الی ۲ هفته طول می‌کشد تا از رهن بانک بیرون آید و سند فک رهن خانخ به محضر اسناد اعلام گردد.استعلام ثبتی سند رسمی نخستین کار در دفتر اسناد رسمی است.

در مرحله بعدی پس از گرفتن جواب استعلام ثبتی می‌بایست از شهرداری مفاصا حساب عوارض اخذ نمایند که به‌طور معمول صاحب سند و یا وکیل وی به همراه برگه وکالت به شهرداری مراجعه نموده، ولی جهت دریافت مفاصا حساب، اداره دارایی و مالیات دقیقا ۳ روز زمان می‌برد.

و در اخرین مرحله نوبت به نوشتن بنچاق در محضر می‌شود که آن هم یک روز طول خواهد کشید.

هزینه فک رهن در دفترخانه
هزینه فک رهن در دفترخانه

هزینه فک رهن در دفترخانه

در سایت اداره اسناد و املاک استان تهران جداول و متن زیر نوشته اند برای تعرفه هزینه های دفاتر اسناد رسمی بنده که املاکی هستم و چندین سال هستش که کارم اینه کلی دقت کردم تا تونستم این جدول را رمز گشایی کنم. تصمیم گرفتم مقدمه ای بر این متون و جداول بنویسم تا شما دوستان گرامی وقت تان هدر نرود. تعرفه حق التحریر دفاتر اسنادرسمی برای معاملات رهنی ۵۰۰ میلیون ریالی، کمتر از ۳۶۰ هزار تومان می شود.

محاسبه هزینه سند وام / رهن در دفتر اسناد رسمی

جهت محاسبه هزینه سند رهنی/وام کافیست مبلغ کل سند را در فیلد بالا قرار دهید.

توجه داشته باشید قیمت سند رهنی در دفاتر اسناد رسمی بر اساس کل بازپرداخت مبلغ وام محاسبه می شود. به طور مثال شما ممکن است ۵۰ میلیون ریال وام گرفته باشید اما در نهایت باید ۱۰۰ میلیون ریال به بانک بازگردانید در نتیجه مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال را در فیلد مربوطه باید وارد نمایید.

محاسبه هزینه سند ملک در دفتر اسناد رسمی

جهت محاسبه هزینه سند ملک در دفتر اسناد رسمی باید قیمت ملک که ارزش آن را اداره دارایی اعلام می کند را داشته باشید.

از مدارکی که برای نقل و انتقال سند ملک از شما در دفتر اسناد رسمی تقاضا خواهد شد برگه مفاصا حساب مالیات نقل و انتقال از اداره دارایی است. بعد از دریافت آن برگه از اداره دارایی کافیست قیمتی که دارایی برای ملک شما تعیین نموده را در فیلد بالا نوشته و کلید محاسبه را فشار دهید.

به ازای هر ورقه اضافه مبلغ ۱۰۰ هزار ریال به مبلغ نهایی سند اضافه خواهد شد.

به ازای هر نفر اضافه به طرفین اسناد نیز مبلغ ۱۰۰ هزار ریال به مبلغ نهایی اضافه خواهد شد.

اگر قیمت ملک صد میلیون تومان باشد ریز هزینه های انتقال سند به شرح زیر است :

ریز هزینه ه برحسب ریال

ریز هزینه ها        برحسب ریال حق التحریر      ۸,۳۰۰,۰۰۰ حق الثبت        ۵۰۰,۰۰۰ مالیات ارزش افزوده          ۷۴۷,۰۰۰ هزینه صدور الکترونیکی سند     ۵۰,۰۰۰ مجموع    ۹,۵۹۷,۰۰۰

اگر قیمت ملک  دویست میلیون تومان باشد ریز هزینه های انتقال سند به شرح زیر است :

ریز هزینه ها        برحسب ریال حق التحریر      ۱۱,۳۰۰,۰۰۰ حق الثبت      ۱,۰۰۰,۰۰۰ مالیات ارزش افزوده       ۱,۰۱۷,۰۰۰ هزینه صدور الکترونیکی سند     ۵۰,۰۰۰ مجموع    ۱۳,۳۶۷,۰۰۰

اگر قیمت ملک  سیصد میلیون تومان باشد ریز هزینه های انتقال سند به شرح زیر است :

ریز هزینه ها        برحسب ریال حق التحریر      ۱۲,۳۰۰,۰۰۰ حق الثبت      ۱,۵۰۰,۰۰۰ مالیات ارزش افزوده       ۱,۱۰۷,۰۰۰ هزینه صدور الکترونیکی سند     ۵۰,۰۰۰ مجموع    ۱۴,۹۵۷,۰۰۰

اگر قیمت ملک  ۴۰۰ میلیون تومان باشد ریز هزینه های انتقال سند به شرح زیر است :

ریز هزینه ها        برحسب ریال حق التحریر      ۱۳,۳۰۰,۰۰۰ حق الثبت      ۲,۰۰۰,۰۰۰ مالیات ارزش افزوده       ۱,۱۹۷,۰۰۰ هزینه صدور الکترونیکی سند     ۵۰,۰۰۰ مجموع    ۱۶,۵۴۷,۰۰۰

اگر قیمت ملک  ۵۰۰ میلیون تومان باشد ریز هزینه های انتقال سند به شرح زیر است :

ریز هزینه ها        برحسب ریال حق التحریر      ۱۴,۳۰۰,۰۰۰ حق الثبت      ۲,۵۰۰,۰۰۰ مالیات ارزش افزوده       ۱,۲۸۷,۰۰۰ هزینه صدور الکترونیکی سند     ۵۰,۰۰۰ مجموع    ۱۸,۱۳۷,۰۰۰

اگر قیمت ملک  ۶۰۰ میلیون تومان باشد ریز هزینه های انتقال سند به شرح زیر است :

ریز هزینه ها        برحسب ریال حق التحریر      ۱۴,۷۰۰,۰۰۰ حق الثبت      ۳,۰۰۰,۰۰۰ مالیات ارزش افزوده       ۱,۳۲۳,۰۰۰ هزینه صدور الکترونیکی سند     ۵۰,۰۰۰ مجموع    ۱۹,۰۷۳,۰۰۰

اگر قیمت ملک  ۷۰۰ میلیون تومان باشد ریز هزینه های انتقال سند به شرح زیر است :

ریز هزینه ها        برحسب ریال حق التحریر      ۱۵,۱۰۰,۰۰۰ حق الثبت      ۳,۵۰۰,۰۰۰ مالیات ارزش افزوده       ۱,۳۵۹,۰۰۰ هزینه صدور الکترونیکی سند     ۵۰,۰۰۰ مجموع    ۲۰,۰۰۹,۰۰۰

اگر قیمت ملک  ۸۰۰ میلیون تومان باشد ریز هزینه های انتقال سند به شرح زیر است :

ریز هزینه ها        برحسب ریال حق التحریر      ۱۵,۵۰۰,۰۰۰ حق الثبت      ۴,۰۰۰,۰۰۰ مالیات ارزش افزوده       ۱,۳۹۵,۰۰۰ هزینه صدور الکترونیکی سند     ۵۰,۰۰۰ مجموع    ۲۰,۹۴۵,۰۰۰

اگر قیمت ملک  ۹۰۰ میلیون تومان باشد ریز هزینه های انتقال سند به شرح زیر است :

ریز هزینه ها        برحسب ریال حق التحریر      ۱۵,۹۰۰,۰۰۰ حق الثبت      ۴,۵۰۰,۰۰۰ مالیات ارزش افزوده       ۱,۴۳۱,۰۰۰ هزینه صدور الکترونیکی سند     ۵۰,۰۰۰ مجموع    ۲۱,۸۸۱,۰۰۰

اگر قیمت ملک  ۱ میلیارد تومان باشد ریز هزینه های انتقال سند به شرح زیر است :

ریز هزینه ها        برحسب ریال حق التحریر      ۱۶,۳۰۰,۰۰۰ حق الثبت      ۵,۰۰۰,۰۰۰ مالیات ارزش افزوده       ۱,۴۶۷,۰۰۰ هزینه صدور الکترونیکی سند     ۵۰,۰۰۰ مجموع    ۲۲,۸۱۷,۰۰۰

اگر قیمت ملک  ۱ میلیارد و پانصد میلیون تومان باشد ریز هزینه های انتقال سند به شرح زیر است :

ریز هزینه ها        برحسب ریال حق التحریر      ۱۷,۳۰۰,۰۰۰ حق الثبت      ۷,۵۰۰,۰۰۰ مالیات ارزش افزوده       ۱,۵۵۷,۰۰۰ هزینه صدور الکترونیکی سند     ۵۰,۰۰۰ مجموع    ۲۶,۴۰۷,۰۰۰

اگر قیمت ملک  ۲ میلیارد تومان باشد ریز هزینه های انتقال سند به شرح زیر است :

ریز هزینه ها        برحسب ریال حق التحریر      ۱۸,۳۰۰,۰۰۰ حق الثبت      ۱۰,۰۰۰,۰۰۰ مالیات ارزش افزوده      ۱,۶۴۷,۰۰۰ هزینه صدور الکترونیکی سند     ۵۰,۰۰۰ مجموع    ۲۹,۹۹۷,۰۰۰

اگر قیمت ملک  ۲ میلیارد و پانصد میلیون تومان باشد ریز هزینه های انتقال سند به شرح زیر است :

ریز هزینه ها        برحسب ریال حق التحریر      ۱۹,۳۰۰,۰۰۰ حق الثبت      ۱۲,۵۰۰,۰۰۰ مالیات ارزش افزوده      ۱,۷۳۷,۰۰۰ هزینه صدور الکترونیکی سند     ۵۰,۰۰۰ مجموع    ۳۳,۵۸۷,۰۰۰

تعرفه هزینه های دفاتر اسناد رسمی در سایت اداره اسناد و املاک استان تهران

پیرو بخشنامه ۹۰/۹۸۲۳۱ مورخ ۱۳۹۰/۰۵/۱۰ تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی که در اجرای ماده ۵۴ قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران مورد تجدید نظر قرار گرفته به شرح زیر ابلاغ و از تاریخ ۱۳۹۴/۰۵/۱۵ در کلیه دفاتر اسناد رسمی لازم الاجرا خواهد بود.

معاونت امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ، اداره کل امور اسناد و سردفتران ، دفتر مدیریت عملکرد و بازرسی ، ادارات کل ثبت اسناد و املاک استان ها و ادارات ثبت وظیفه نظارت بر حسن اجرای این مصوبه را بر عهده خواهد داشت.

الف – اسناد مالی ( موضوع ماده ۱۲۳ اصلاحی قانون ثبت )

یک : اسناد رهنی ، با حق استرداد و ذمه :
  • تا مبلغ ده میلیون ریال مقطوعاً ۶۰۰۰۰۰ ریال
  •             تا مبلغ صد میلیون ریال نسبت به مازاد ده میلیون ریال۷ در هزار
  • تا مبلغ دویست میلیون ریال نسبت به مازاد صد میلیون ریال    ۵ در هزار
  • تا مبلغ پانصد میلیون ریال نسبت به مازاد دویست میلیون ریال ۳ در هزار
  • تا مبلغ یک میلیارد ریال نسبت به مازاد پانصد میلیون ریال     ۲ در هزار
  • تا مبلغ سه میلیارد ریال نسبت به مازاد یک میلیارد ریال        ۱ در هزار
  • تا مبلغ شش میلیارد ریال نسبت به مازاد سه میلیارد ریال        ۰٫۷ در هزار
  • تا مبلغ ده میلیارد ریال نسبت به مازاد شش میلیارد ریال         ۰٫۵ در هزار
  • تا مبلغ بیست میلیارد ریال نسبت به مازاد ده میلیارد ریال       ۰٫۳ در هزار
  • تا مبلغ صد میلیارد ریال نسبت به مازاد بیست میلیارد ریال     ۰٫۲ در هزار
  • بیش از صد میلیارد ریال نسبت به مازاد صد میلیارد ریال      ۰٫۰۴ در هزار
دو : اسناد اموال منقول : (بهای وسایل نقلیه بر اساس قیمت های اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی)
  • تا مبلغ دو میلیون ریال مقطوعاً ۳۰۰۰۰۰ ریال
  • تا مبلغ ده میلیون ریال نسبت به مازاد دو میلیون ریال۳۰ در هزار
  • تا مبلغ دویست میلیون ریال نسبت به مازاد ده میلیون ریال۵ در هزار
  • تا مبلغ یک میلیارد ریال نسبت به مازاد دویست میلیون ریال    ۳ در هزار
  • بیش از مبلغ یک میلیارد ریال نسبت به مازاد یک میلیارد ریال
سه : اسناد معاملات غیر منقول و پیش فروش ساختمان طبق ارزش معاملاتی و سایر اسناد مالی :
  • تا مبلغ دو میلیون ریال مقطوعاً ۶۰۰۰۰۰ ریال
  • تا مبلغ ده میلیون ریال نسبت به مازاد دو میلیون ریال۱۵۰ در هزار
  • تا مبلغ پنجاه میلیون ریال نسبت به مازاد ده میلیون ریال۱۰۰ در هزار
  • تا مبلغ صد میلیون ریال نسبت به مازاد پنجاه میلیون ریال۵۰ در هزار
  • تا مبلغ دویست میلیون ریال نسبت به مازاد صد میلیون ریال۳۰ در هزار
  • تا مبلغ پانصد میلیون ریال نسبت به مازاد دویست میلیون ریال ۱۰ در هزار
  • تا مبلغ یک میلیارد ریال نسبت به مازاد پانصد میلیون ریال     ۴ در هزار
  • بیش از مبلغ یک میلیارد ریال نسبت به مازاد یک میلیارد ریال

ب : اسناد غیر مالی ( موضوع ماده ۱۲۴ اصلاحی قانون ثبت )

  • وکالتنامه هایی که برای فروش ملک و یا صلح سرقفلی نباشد ۵۰۰۰۰۰ ریال
  • وکالتنامه هایی که برای فروش ملک و یا صلح سرقفلی باشد  ۱۰۰۰۰۰۰ ریال
  • تنفیذ نامه ، رضایت نامه ، اقرار نامه ، تعهد نامه متمم قرارداد و اقاله   ۵۰۰۰۰۰ ریال
  • تقسیم نامه برای هر واحد تقسیم مال منقول نظیر خودرو و غیر منقول مانند زمین ، آب و قطعه تفکیکی۵۰۰۰۰۰ ریال
  • تعهدنامه دانشجویی که به نفع مراکز آموزش عالی یا آموزش و پرورش و صندوق های مربوط به آن ها تنظیم می شود۲۰۰۰۰۰ ریال
  • وقف نامه ۲۰۰۰۰۰۰ ریال
  • وصیت نامه          ۱۰۰۰۰۰۰ ریال
  • صلح دعاوی و قراردادهای غیر مالی    ۶۰۰۰۰۰ ریال
  • تعویض یا ضم وثیقه ۸۰۰۰۰۰ ریال
  • سایر اسناد غیر مالی۳۰۰۰۰۰ ریال

ج : سایر خدمات ثبتی

  • فک رهن یا فسخ سند           –          ۴۰۰۰۰۰ ریال
  • صدور اجراییه       هر برگ A4         ۳۰۰۰۰۰ ریال
  • صدور اخطاریه     هر نفر    ۱۰۰۰۰۰ ریال
  • امور مربوط به قبوض سپرده  هر برگ  ۱۰۰۰۰۰ ریال
  • تهیه رونوشت از ثبت دفتر     هر برگ  ۲۰۰۰۰۰ ریال
  • تصدیق مطابقت رونوشت و فتوکپی با اصل         هر برگ  ۱۰۰۰۰ ریال
  • تصدیق مطابقت رونوشت و فتوکپی با اصل از اسناد و مدارک دفترخانه هر برگ  ۵۰۰۰۰ ریال
  • تصدیق مطابقت فتوکپی با اصل اسناد مالکیت ( موضوع بند ۲۹۹ مجموعه بخشنامه های ثبتی ) در صورتی که توسط ذینفع تهیه گردد            هر برگ  ۲۰۰۰۰ ریال
  • صدور گواهی علت عدم ثبت سند ( موضوع بند ۸۹ مجموعه بخشنامه های ثبتی ) –۳۰۰۰۰۰ ریال
  • ثبت عزل یا استعفای وکیل و فسخ در حاشیه سند و ملاحظات ثبت دفتر –۲۰۰۰۰۰ ریال
  • گواهی امضا هر امضا          ۲۰۰۰۰۰ ریال
  • استعلام از سازمان ثبت یا سایر ادارات و پاسخ به استعلامات هر نسخه ۱۰۰۰۰۰ ریال

تبصره ۱ – پرداخت حق التحریر ، قیمت اوراق ، قبوض اقساطی و هزینه پست ، بالمناصفه به عهده طرفین است مگر اینکه توافق دیگری در این خصوص به عمل آمده باشد یا یک طرف تمام آن را بپردازد.

تبصره ۲ – در صورتی که متعهد سند بیش از ۲ نفر باشند به ازای هر نفر اضافه ۱۰۰۰۰۰ ریال به حق التحریر سند اضافه می شود.

تبصره ۳ – چنانچه سند در بیش از یک برگ تنظیم شود به ازای هر برگ اضافی ۱۰۰۰۰۰ ریال به حق التحریر سند افزوده می شود ، مگر در صورتی که اضافه شدن برگ های سند در نتیجه افزایش متعهدین ، منطبق با تبصره ۲ باشد.

تبصره ۴ – حق التحریر وکالت فروش وسایل نقلیه ، مطابق حق التحریر سند انتقال مالکیت آن می باشد.

تبصره ۵ – اسناد اشخاص بی بضاعت با تایید کانون سردفتران و دفتریاران بدون دریافت حق التحریر ، تنظیم و ثبت می گردد . نحوه تقسیم اسناد مزبور و چگونگی نظارت بر اجرای آن به موجب دستورالعملی است که به تصویب هیات مدیره کانون سردفتران و دفتریاران مرکز خواهد رسید.

تبصره ۶ – تعرفه های مقرر در این بخشنامه تا تصویب تعرفه جدید ، هر یک سال پس از اجرا به میزان ده درصد افزایش می یابد.

تبصره ۷ – دفاتر اسناد رسمی کلیه مبالغ موضوع این تعرفه را از طریق شبکه بانکی و به وسیله سامانه پرداخت الکترونیکی ( مستقر در دفترخانه ) دریافت می نمایند.

سوالات متداول در مورد فک رهن بانکی

برای فک رهن اسناد بانکی از چه طریقی می توانم اقدام کنم؟

فک رهن اسناد بانکی  با 3 روش امکان پذیر است : 1- شما سند ملک دیگری را به جای آن ملک به رهن گذاشته شده در بانک به رهن بگذارید و سند ملک قبلی را آزاد کنید. 2- ودیعه گذاری است که شما باید صدود ده درصد بدهی خوتان را در نزد بانک به امانت بگذارید 3- با اطلاع از میزان بدهی خود نسبت به پرداخت کامل بدهی خود اقدام کنید.

می توانم بدون پرداخت پولی و بدون تسویه حساب با بانک فک رهن را انجام دهم؟

بله . شما می توانید با تعویق وثیقه و جایگزین کردن یک سند دیگر در بانک بدون تسویه حساب و پرداخت مبلغی فک رهن ملک مورد نظر را انجام دهید.

اگر بدون فک رهن ملکی را معامله کنیم چه اتفاقی می افتد؟

اگر بدون فک رهن ملکی که در رهن بانک است معامله انجام شده ضمن آن که این معامله از منظر شعر غیرقانونی و حرام است در صورت پیگیری بانک کلاهبرداری محسوب شده و طرفین به عنوان کلاهبردار معرفی می شوند.

آیا اصلا امکان معامله بدون فک رهن وجود دارد؟

بله. امکان معامله ملک بدون فک رهن وجود دارد اما در این نوع معاملات و قراردادها امکان انتقال سند وجود ندارد و غالباً به صورت قولنامه ای معامله می شود. در این مورد بسیار باید دقت کرد.

برای فک رهن خودرو چه مدارکی لازم است؟

برگ سبز ماشین یا همان سندی که نشان دهنده مالکیت شما بر وسیله نقلیه است.کارت ماشین که حاوی اطلاعات ماشین است.باید احراز محل سکونت مالک انجام شود و آدرس مالک خودرو می بایست تطابق کامل با  نشانی ثبت شده در سند داشته باشد.مالک باید حتما بیمه نامه شخص ثالت را همراه داشته باشد.داشتن کارت ملی و شناسنامه نیز برای هرگونه اقدام ثبتی لازم و ضروری است.

اگر ملکی در رهن بانک باشد و ما آن را معامله کرده باشیم می توانیم طرف مقابل را به تنظیم سند ملزم کنیم؟

معامله ملکی که فک رهن نشده غیرقانونی است، پس در صوت انجام معامله به صورت قولنامه تا زمان آزادسازی ملک از رهن بانک امکان تنظیم سند جدید و یا ملزم کردن فروشنده به تنظیم سند وجود نخواهد داشت.

برای فک رهن بانک در روش ودیعه گذاری چه مقدار وجه و پول باید در رهن بانک بگذاریم ؟

برای فک رهن بانک از طریق ودیعه گذاری باید مبلغی در حدود صدوده درصد از بدهی خود را در نزد بانک به رهن بگذارد.

منابع:

منبع: هزینه فک رهن وام مسکن

منبع: استمهال یعنی چه

منبع: مدارک لازم برای گرفتن چک رمزدار

منبع: شرایط دریافت ضمانت نامه بانکی

پیج اینستاگرامی پیشنهادی